laupäev, 9. mai 2015

ÜKS PÄEV SAATE "LIIPRID, MIS VÕIKSID KÕNELDA" TEGEMISEL. - Neeme Sihv


Selline näeb välja saate "Liiprid, mis võiksid kõnelda" üks võttepäev!

Üksiti annan teada, et tootjafirma otsib TOETAJAID!



Päev algab kaugelt varem ,kui võttepäev koidab. Nagu saadete tegemisel ikka. Eeltöö - võttekohtade väljaselgitamine, inimeste leidmine, kellega intervjuu teha, rändamine ühest kohast teise, kohtumine huvitavate inimestega ja erinevatel sündmustel viibimine jne.


Tänase võttepäeva esimene koht oli Uuemõisas, Rannarootsi Selveris, kus kohalike eestvedamisel tehti väike heategevusüritus. Ühe lasteaia heaks, kus jupike teed vajas kordategemist. Selle nimel, et lastel oleks sealviibimine turvalisem! On kuulda, et ka Haapsalu linnavalitsus on lubanud selle teekese korda teha, aga idee algatajate vaev on tänuväärt igal juhul! Raha läheb ju igal juhul õigesse kohta!



Kohal oli mitmeid hea-parema pakkujaid, kohal oli ka EKRE Läänemaa ringkond.









Cafe Tallinn Rannarootsi keskuses.






Ille Palusalu ja Helle-Moonika Helme olid seekord intervjueeritavateks.



Foto: Tarmo Õuemaa.





Liikumiseks mootorrattaid me seekord ei kasutanud, nendega tulijadki olid osalised heategevuspäeval.


Järgmine peatuskoht oli Haapsalu piiskopilinnus, kus toimus perepäev. Tuletõrje oli sel korral kohal heal põhjusel, näitamaks tehnikat, päästetöö argipäeva jm peredele, eelkõige siis lastele.



Merle Mäesaluga meil mitu lugu tehtud, asjalik koostöö Haapsalu raudtee heaks toimimas juba pikemat aega ja seekord tegime kiirintervjuu tema tegevusest Euroopa päeva nimel ja märkide valmistamisel.













Palun mitte segada!
Võttemeeskond lõunal Talumehe Kõrtsis, kus siiski segasime ka teenindajaid, tehes taas ühe intervjuu, kuulamaks, mida arvatakse rongiliikluse ja klientide arvu seose kohta.



Võib ka autoportree teha...



Teisele ringile. 
Intervjuu saime teha ka Arnold Juhansiga.



Kohtusime ka Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmusega







Meie lõuna oli juba möödanik, aga sõdurisupp pani ninasõõrmed kihelema...
















Saate juurde kuulub ka kaunite vaadete salvestamine.Ega raudtee tule niisama ilu pärast, ikka selleks, et ääremaa saaks positiivse tõuke!















Omaette teemasid ujub linnas ikka välja. Võiks ju uurida, miks eelistatakse linnakodaniku ettepaneku asemel nihutada bussipeatust Laine juures hoopiski ootkoja tegemist, mis läheb maksma 10 000 eurot!?
Või kuidas saaksid linnas paremini liikuda inimesed ratastooliga!?


Intervjuu taastusravil viibijaga.


Foto: Rene Henri Rand.




Foto: Tiiu Kammiste.














Turiste polnud sugugi vähe! Aga vaja oleks veel rohkem! Korealastele meeldis ilus loodus, vaikus ja heatahtlikud inimesed.

Foto: Rene Henri Rand.






Foto: Rene Henri Rand.





Tänuväärt teema oleks teeäärsed müügikohad, ühispeatused jm, targa majandusega seonduv.



Juubel läheneb jõudsalt!







Pisikesi puuduseid võib leida kõikjalt, palju pisikesi asju annab kokku suure. Lääne Maavalitsusele kiitus, et sõiduplaani olemas nüüd, laitus, et valesti paigaldatud. Lausa ohutust mõjutavalt halvasti!








Tõsine ettevõtmine on aga veel ees. Tõenäoliselt tuleks Riigikogu Haapsalu raudtee toetusgrupile teha põhjalik koolitus, parim variant oleks muidugi kuni Haapsaluni minekuga. Jala ikka, sest ega maaelu hävitamise juures ka hobused puutumata jää, ehki lootust veel on. Aga esmalt tuleb selgeks teha, miks on kellegi arvates TULUS sõidutada porgandeid ühe-kahe "lehetäiga", kui nii võib naljaga pooleks nimetada porgandiga sõitjaid.....




Lidudes bussilt rongile ja kõpsti, Balti jaama taas jõudsingi...

Rene`l aga ootab ees monteerimine jm tubane töö! LMVK 10. seeria ootab valmimist....



Siit aga hakatakse juhendama raudtee ehitust....


Foto: Tiiu Kammiste.

**************************

26. 05.


Vastuseks kommenteerijale. Tegelikult on ära tehtud suuremgi töö. Needki ootavad oma avaldamisjärge. Õnnestus rohkem intervjuusid teha, nii otseselt tipp-poliitikutega kui eelkõige Läänemaaga seotud oma kodust hoolivate inimestega.





Pildiallkirja lisamine











6 kommentaari:

  1. Vahva!

    Kas plaanite teha ka muid saateid? Raudteest? Või hoopis millestki muust? Vaatasin ka äikesesaadet, aga igavalt tehtud. See on parem, kuigi mõlemad asjad olulised. Võikski loodusest laiemalt teha!

    Millal uusi seeriaid näeb ja palju neid tuleb?

    VastaKustuta
  2. Tänud!

    Vahepeal sai mõeldud ka mõne muu (raudtee)saate peale, aga tõenäoliselt ei tee Eks sõltub Renest, mis tal plaanis. Mingid saated vist on, kuid muudel teemadel, aga tema saab täpsemini vastata. Ka ei oska ma vastata, milla, kus ja kui palju seeriaid näeb-tuleb.

    EPRD kodulehel saab Rene plaanide kohta infot.
    Eks püüdsime, kuidas oskasime. Loodusest võiks muidugi teha, teemasid oleks küllaga.

    VastaKustuta
  3. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  4. Saatesarja "Liiprid, mis võiksid kõnelda" plaanime toota 30.- 35. seeriat. Sellel suvel toodame kuni kuus seeriat. Millal ja, kus need seeriad eetrisse jõuavad saab öelda sügisel. Teiste töödega saab tutvuda produktsiooni kodulehel: http://estlandgrp.eu/.

    VastaKustuta
  5. Tõsine tööpäev see saate tegemine!
    Kui aga saated valmis, miks ma neid ei näe? Sügisel? Mis te arvate, et osalised ja vaatajad soovivad, et asjade arengut hoitakse vaka all või? Tehke sügisel, palju tahate, praegu tahaks näha, mis välja tuli ja mida inimesed Haapsalu raudteest arvavad? Me Läänemaal ootame juba pea 20 aastat, aga te venitate samamoodi nagu tuleviku eest otsustajad? Naljavennad, aga mitte tõsised raudtee eest seisjad!
    Hr Luik vähemalt võitleb selle eest, Teie aga jahute midagi sügisest!? Aga küllap tõstatame ka selle küsimuse!

    VastaKustuta
  6. Tänud!

    Tegelikult on tegemisi olnud palju rohkem, osa neist võivad jääda märkamatuks. Seepärast lisasin siia Teie jaoks ka mõned lisapildid eelnevast võttepäevast.
    Aga muidugi nõustun kriitikaga. Sellised tegemised ja tehtud töö ei tohiks olla varjatud vaataja eest, läänemaalastest rääkimata, sest eelkõige Teie jaoks see kõik toimubki. Loodan, et peagi on võimalik neid saateid esitleda!

    Parimat!

    VastaKustuta