neljapäev, 14. mai 2015

HIIUMAA PÄRIMUSAIDA SÜND - Kaie Pranno


Foto: Aivo Põlluäär.


Hiiumaa Pärimusaida sünd.

Juba mitu aastat tagasi tekkis idee, tookord ühepäevakohvikuna, luua pärimuslikku kultuuri tutvustav kohvik, kus on osa nii folkmuusikal kui ka nii traditsioonidel põhinevatel töötubadel ning käsitööl. Tookord see mõte jäi tahaplaanile, kuna lihtsalt ei jätkunud selleks aega.

Nüüd, kui tuli teha otsus, kuidas minna elus edasi, siis tuletas mu kallis õde Maarika meelde selle väikese unistuse, mida võiksin nüüd realiseerima hakata. Võtsin veidi hoogu, uurisin erinevaid võimalusi ning otsustasin väljakutse vastu võtta. Alustasin Hiiumaa päris esimese ja omanäolise Pärimusaida loomisega. Plaanime rajada Pärimusaida just Emmastesse, kuna Lõuna-Hiiumaal on kesiselt võimalusi elamuste saamiseks ning see on hea võimalus meie saare rikastamiseks. See ei ole kindlasti lihtne ja kiire protsess, vaid pigem aastatega sündiv Hiiumaa oma väike pärlike, kuhu saavad panustada kõik, kel vähegi on soovi. Hea meel on tõdeda, et juba vähem kui nädala jagu, kui see projekt on avalikuks tulnud, on palju positiivset tagasisidet ning väga palju häid inimesi, kes soovivad aidata nii rahaliselt, esemete näol või vabatahtlikku tööga.

Pärimusait ei ole lihtsalt üks koht, kus aegajalt teeme kontserte, vaid pigem koht, kuhu tulla mõnusalt aega veetma. Meie eesmärk on läheneda traditsioonilisele pärimuskultuurile veidi teise nurga alt. Soovime pakkuda elamusi ning uusi kogemusi, lisaks tutvustada meie enda pärimuslikku kultuuri ning traditsioone.
Lisaväärtusena pakume vaba lava konseptsiooni – see on koht, kus huvilistel on võimalus saada lavakogemust, ilma eelneva esinemistaustata. See on hea võimalus noortele muusikutele, aga ka huvikooli õpilastele, et saada esimesi kontsertkogemusi.

Pärimusaida loomiseks aga vajame veidi abi, mistõttu oleme loonud üheskoos Hooandjaga projekti 

http://www.hooandja.ee/projekt/hiiumaa-parimusaida-loomine

Selles kaasa lüües saavad kõik huvilised meile veidi hoogu anda. Loomulikult saavad kõik head toetajad ka midagi vastu, kõik oleneb millise kingituse hooandja endale valib. Kindlasti tasub jälgida seal samal lehel ka projekti kulgu, kus anname jooksvat infot, kes on veel meile õla alla pannud ning kui kaugel me oma järjega oleme.

Kohtumiseni aidas!

Kaie Pranno





2 kommentaari:

  1. Lisainfo suhtlusmeediast:

    Kaie Pranno
    Kallid hooandjad!

    On suur rõõm teatada, et oleme saanud palju positiivset tagasisidet! Üheks heaks koostöö märgiks on Sõru Jazzi (www.sõrujazz.ee)korraldajad pannud välja Hooandjatele ka omapoolse kingituse.

    Kui panustad 100€ või enamaga kingib Sõru Jazz Sulle ühe 3-päevase priipassi!

    Kui panustad 250€ või enamaga kingib Sõru Jazz Sulle ühe 3-päevase priipassi!

    Kui panustad 500€ või enamaga kingib Sõru Jazz Sulle KAKS 3-päevast priipassi!

    Kui panustad 1000€ või enamaga kingib Sõru Jazz Sulle KAKS 3-päevast priipassi!

    Sõru Jazz festival toimub 19.-21.juuni 2015 Sõru ja Kalana sadamas.

    Täname Pillet ja Guidot nende suurepäraste kingtuste näol!

    VastaKustuta
  2. Kaie Pranno
    Armsad Hooandjad ja sõbrad!

    Hiiumaal tegutseb üks ütlemata vahva keraamik Kristi Kuurme, kes paneb Hiiumaa Pärimusaida loomisele oma õla alla. Kristi valmistab Pärimusaida kohvikuossa kohvitassid ja koogitaldrikud, et kõik külastajad saaksid nautida lisaks kohvile ja koogile ka keraamilist käsitööilu.

    Kristi Kuurme loominguga saate tutvuda siin: www.kristikuurme.ee

    VastaKustuta