esmaspäev, 13. aprill 2015

METSLOOMADE ELU TALVEL - Diana Liiv, Allan Liibert, Aigar Paal


Foto: Ülle Anier.


Metsloomade elu talvel

                        25. märtsil käisime me Antsla Gümnaasiumi koos 6.a ja 6.b klassiga Otepääl. Me käisime seal juba teist korda ja meile oli see nagu kordamine, sest kuu aega varem käisime me kuulamas loengut „Kuidas päästa hättasattunud metslooma“.
.           Projekti ürituse alguses jagati meid kuute rühma. Me mängisime täringumängu. Kuna tärnigul on ka kuus kordinatsiooni. Esimesele rühmale anti täring ja ta pidi veeretama ühe numbri, kes toob näiteid teema kohta, mis olid tahvlil. Kui teine rühm vastas ära, oli nende kord veeretada. Samal ajal pandi koridori meile valmis karusnahad ja üks räppetombu näidis. Iga rühm pidi paberile kirjutama, mis looma karusnahk, mis on ja millise linnu räppetomp võiks purgis olla. Kui info kirja sai, kontrollisime üle ja rääkisime neist loomadest. Nendeks olid: rebane, saarmas, kährik, mink, tuhkur, metsnugis, kobras, halljänes, valgejänes ja kaku "kaka". Esimese õppetunni järel tegime me väikse söögipausi ja läksime metsa loomajälgi avastama. Metssigade toidukoha juurde kõndides nägime me põdra, nugise, jänese, rebase jälgi. Metssigade toidukoha juures oli kaamera, kust saime näha ka metssigu. Tagasi minnes oli meie ülessandeks metsas otsida loomade tegutsemisjälgi. Meie leidsime kitse magamiskohti, kuuse-kooreüraski jälgi, rähni toksimisjälgi, jänese pabulaid, kitse pabulaid, näritud oksi, viu pesa, orava näritud pähkleid ja ka inimeste tegutsemisjälgi. Tagasi minnes kordasime bussi juures, kelle jälgi nägime. Nendeks olid: põder, rebane, jänes, kits, rähn, orav, viu, kuuse-kooreürask, nugis ja metssiga.
                        Meil oli väga tore ja lõbus seal olla. Me saime loomadest rohkem teada ja nägime nende tegutsemisjälgi, mille järgi saime teada, kes seal oli käinud ning tegutsenud. Me saime näha millised on ka põdra, rebase, nugise ja jänese jäljed.


                        Diana Liiv, Allan Liibert ja Aigar Paal

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar