laupäev, 15. oktoober 2022

KAS TOHIB JALAVAEVA KERGENDADA - Erik Puura.

 


KAS TOHIB JALAVAEVA KERGENDADA - Erik Puura.

Olukorra kirjeldus. Sõidan külavaheteel ning minu ees kõnnib eelhinnangu alusel noorem naisterahvas, seljakott seljas. Ehk isegi alaealine, selja tagant ei saa aru. Ta ei tundu olevat ei matkaja ega seeneline, vaid pigem kohalik elanik või vanavanematele külla minev noor, kes puuduliku bussiliikluse tõttu peab pika maa jala käima. Vaatan kaarti, lähima taluni on vähemalt kilomeeter.

Meenutan aegu, kui sellises olukorras oli kummaline mööda sõita. Ikka peeti auto kinni ja küsiti, kas saaks jalavaeva kergendada. Ning teekäija sai otsustada, kas kasutab võimalust või mitte.

Ent praegusel ajal hakkab tööle pidur. Kuidas ma saan olla kindel, et juba minuti pärast pole minust sotsiaalmeedias fotot koos tekstiga "See vanamees püüdis mind enda autosse meelitada" ning nädala pärast ei ehi sama pilt Kroonika esikaant koos juurde mõeldud mahlaka looga. Jalg jäi gaasipedaalile.

Eks ma ise mõtlesin hoopis teise lõpu välja, kuidas vanaema küsis sellelt noorelt, ega keegi peale ei võtnud. Ja ta vastas, et tänapäeval ei võta keegi, ei hakanud isegi proovima. Või siis, et ei julge, sest tänapäeval sõidab igasuguseid ringi.

Eks nii vist ongi, ajad on uued ja need, kes on mineviku harjumustesse kinni jäänud, võivad päris lihtsalt söödaks langeda, isegi kui nad soovisid ainult head. Või kuidas teie oleksite käitunud?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar