neljapäev, 24. oktoober 2019

KÜSIMUSED TERVISE ARENGU INSTITUUDILE - Kenno Põltsam




TERVISE ARENGU INSTITUUT EI PLAANI TULEVIKUS JUST NEID AVALIKKE KAMPAANIAID


Küsisin 12. oktoobril Tervise Arengu Instituudi avalike suhete juhilt kolm küsimust, millele anti üheselt eitav vastus. Minupoolne huvi esitada küsimused mis puudutavad juhusuhteid ja aborti, on tingitud sellest et viimased 1.5 aastat olen ma nendes küsimustes avalikult sõna võtnud, ning ammuilma kujundanud nende suhtes konservatiivse hoiaku.

Konkreetne vastus TAI poolt kinnitab meile, et nad pole kunagi läbi viinud avaliku kampaaniat mis kutsuks inimesi hoiduma juhusuhetest ning ühtegi avaliku kampaaniat mis kutsuks inimesi hoiduma abordi tegemisest. Samuti pole Instituudil plaanis aastatel 2020-2023 läbi viia ühtegi avaliku kampaaniat mis oleks seotud mainitud teemadega.

KÜSIMUSED: (12. oktoober)

(1). Kas Tervise Arengu Instituut on kunagi viinud läbi mõne avaliku kampaania, millega oleks inimesi kutsutud üles hoiduma juhusuhetest?

(2). Kas Tervise Arengu Instituut on kunagi viinud läbi mõne avaliku kampaania, millega oleks inimesi kutsutud üles hoiduma abordi tegemisest?

(3). Kas Tervise Arengu Instituut on kaalumas aastatel 2020-2023 läbi viia punktis 1 ja punktis 2 mainitud kampaania?

SELGITUSED:

Avalik kampaania milles kutsutakse üles inimesi hoiduma juhusuhetest, pole vastuolus HIV-vastase kampaaniaga vaid hoopis täiendab seda.

Viimases valitsuskoalitsioonileppe 17. lk kirjas järgmine klausel: „Laiendame nõustamisprogramme teadlikuks pereplaneerimiseks, tervete laste sünniks, emade tervise kaitseks ja abortide arvu vähendamiseks.“

Mõlemad avalikud kampaaniad aastatel 2020-2023 oleksid kooskõlas praeguse valitsuskoalitsiooni ideega, ning teeniksid üldrahvalikke huve



VASTUSED (15. oktoober) TAI avalike suhete juhi Pille Kalda vastused küsimustele olid üheselt eitavad.

Kenno Põltsam

Foto: Bigstockphoto.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar