kolmapäev, 16. jaanuar 2019

EESTI 100 NAGU 100 MILJONIT PRÜGITRAHVI? - Risto Nahkor



EESTI 100 NAGU 100 MILJONIT PRÜGITRAHVI? 

Eesti peab maksma ligemale 100 miljonit eurot trahvi, kuna rahva teenistuses olevad isikud ei ole oma tööd teinud? (Riigikogu on jäätmeseadust menetlenud 16 kuud!)
See mis Eestis prügiga toimub on täielik absurd ning seejuures teevad otsustajad nägu nagu tegemist oleks keerulise teemaga. Kaalutakse ja uuritakse "lõputult" ning püütakse leida "pehmeid lahendusi". Pehmeid kellele, prügiettevõtetele?
Artiklis kirjutatakse, et biojäätmete hind on aluseks teiste jäätmete hinnale.(paber, papp, metall, jne) Kes konkreetselt, nimeliselt paluks, leidis, et jäätmete hinna määrab biojäätmete hind?

Toorme hind määrab prügi hinna ja see tuleb ka aluseks võtta.
Jäätmete äravedu peab olema kindlasti eraisikust prügi(toorme) omanikule tasuta või tuleb toorme eest (kui see on sorteeritud) omanikule peale maksta. Taaskasutusse minevate jäätmete puhu peab prügi omanikule olema selge kas prügi läheb ringlusse (toormeks) või põletusse (samuti taaskasutus) või ladustamisse ja vastavalt sellele saab toorme omanik valida kellele oma prügi müüb-annab. Samuti on igal majapidamisel õigus ise kompostida biojäätmeid ning viia pakendid ning muu kogumispunkti ning prügi oma vahendiga prügimäele. Selline olukord, kus prügi omanik on kohustatud prügi(toorme) kellelegi teisele tasuta ära andma ja veel "teenuse eest" peale maksma on tehislikult loodud olukord, kus "seadused" on loodud prügiettevõtete huvides.
Prügifirmad istuvad riigil peas ja seepärast ongi "teema üle otsustamine" tõenäoliselt veninud. Riik PEAB langetanma otsuseid kodanike tahtest ja vajadustest lähtuvalt ja mitte prügiettevõtete kasumi soovidest lähtudes. Prügi (tooraine) eest peab saama kasumit ennekõike prügi omanik ja alles seejärel vahendaja. Prügiga tegelevate ettevõtete maksud peavad minema otseselt prügiga tegelemise valdkonnaga tegelemiseks, sealhulgas kogumispunktide tööshoidmiseks, kus eraisikud saavad kokkuvõttes kõik prügi mugavalt tasuta ära anda. Kaoks ka suurem osa prügiga tekitatud reostusest, võidaks keskkond ja võidaks terve ühiskond. Küsimus on tahtes tegutseda rahva huvides ja panna prügiga tegelevad ettevõtted lihtsalt fakti ette.
Prügi (toorme) äraandmise eest peale maksmine on absurdne ja need "poliitikud" ning "muud asjapulgad" kes sellist "süsteemi" elus püüavad hoida tuleks tegelikult vastutusele võtta.
Reaalselt peaks prügiga tegelema riigiettevõte ja kasum jääks riigile-rahvale. Eraettevõte saab kasumit teenida, kuid riik endale-rahvale ei saa kasumit teenida, mingil põhjusel?
Valimistel pidage meeles valida neid kes rahvast teenides arvestavad riigi-rahva huvide ja heaoluga.
Olen Riigikogu valimiste üksikkandidaat - Südamega(S)
Vaadetelt olen alalhoidlik, Eesti-keskse maailmakäsitlusega.
Kandideerin Harju- ja Raplamaal (valimisringkond nr 4)
Olen Rahva teener
Jõudu ja Väge!
Risto Nahkor
nahkor.riigikogu@gmail.com

1 kommentaar:

  1. "Keskkonnaminister Siim Kiisler: jäätmeseadusega venitamine tuleb lõpetada".
    Loodame, et luuakse hea ja toimiv lahendus, kus rahva huvid-heaolu on esiplaanil. Saame näha.
    Vähemalt anti teemaga tegelemisele tempot juurde ja saadakse aru, et asi on tõsine.

    http://arileht.delfi.ee/news/uudised/keskkonnaminister-siim-kiisler-jaatmeseadusega-venitamine-tuleb-lopetada?id=85032427

    VastaKustuta