kolmapäev, 25. veebruar 2015

MÕTTEKILD TÕRVIKURONGKÄIGUST - Neeme Sihv

MÕTTEKILD TÕRVIKURONGKÄIGUST.

Kas shovinistliku mõttemaailma heaks peame kustutama oma tõrvikuleegi?


Kes me oleme, inimesed omal maal?
Eilse kajastus Vabariigi Aastapäeva tõrvikurongkäigust Tallinnas on vene meedias  tegelikult väga haige mõttemaailma peegeldus! Kui pöörata tähelepanu venemeelsusele, siis olid tegelikult need kajastused meile, rahvuslastele, isegi kasuks. Sest nagu ütleb Jaak Valge`gi oma artiklis (http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ajaloolane-jaak-valge-eestis-kasutatakse-natsimalakat-liiga-kergekaeliselt?id=70874099), nemad kajastavad ikka, nagu tahavad. Sai neile rõhutatud, mida tähendab kiri plakatil, nemad aga lähtusid Zarenkovi jt taoliste "tõeliste fashistide" jutust asjade tõlgendamisel. Oli mul endalgi lühike vestlus nende ajakirjanikega. Nemad olla kuulnud, et Helme ei ole hea inimene. Kust mina tea, kas on või mitte, lähtun sisetundest. Kui see peaks petma, siis jääb see pigem Helmede südametunnistusele. Aga iga poliitik oskab ju veenda, küllap ka Mart Helme veenab inimesi südamest! Selliseid,kes lähtuvad just südamehäälest!  Minu jaoks jäävad Ansip, Rõivas, Mikser jpt hoopis rohkem hingetute poliitikute nimekirja ja nende sõnad ning teod saavad tulevikus näitama oma sisu. Kui paljud eestlased, oma rahvas ning Eestimaa üldse nende südametunnistusele jäävad? Need, kes siit lahkunud ja kunagi enam tagasi ei tule ning saavad maetud võõrasse mulda!? Ei tule just selle inimvaenuliku ja mittesalliva suhtumise pärast, milles hoopis teisi kiputakse süüdistama! Sellega on ajakirjanike tase meile nüüd teada. 
Zuroff ja Wiesenthali keskus - sama lugu. Juudid näevad vaid iseennast, tõstavad kisa vaid siis, kui miski puudutab NEID. See, kas neist keegi tegeles inimeste saatmisega GULAGi või kas ise oldud muul moel seotud inimsusevastaste kuritegudega, kommunismiga või millegi sarnasega, lastakse kõrvust-silmist mööda. Kui palju me tunnemejuudi kogukonna poolt toetust oma rahvale? Ometi peaks nad ju mõistma, mida tähendab võõraste pealetung!? Relvadega, mitte tõrvikutega!
Zarenkov arvas küll, et peale tõrvikuid võetakse kätte muud relvad, nagu Ukrainas, Afganistanis või Gaza sektoris, kuid temataolised (kes korraldasid Pronksöö!) inimesed ei suudagi vastupidist mõista. Sest igati toetatakse krimmitatarlaste küüditamist või slaavi vendade tapmist. See siis on vennaarmastus venelaste moodi?  Ning fashistideks tembeldatakse kõik, kes pole suurvene shovinismi poolt!? 
Ma ei kahtlegi, et igas erakonnas, ühenduses vm võib olla äärmusliku mõtlemisega inimesi, aga loodan, et EKRE-s on neid imevähe. Ning skinheadid pole meie tulevik. Sest relvaga ei lahenda midagi, pigem ikka vaimurelvaga! Pigem peaks ju olema meie mõttelaad hoopis teistsugune. See, kelle jaoks on oluline oma kodu (mitte mutionu külalised või suure paadi põgenikud Vahemerel hõlpsama elu otsingul), näeb asju teisiti. Ütlus, mida kuulsin, et EKRE-s on (tundlikuma närviga inimesed), peab 100% paika. Või vähemalt nii peaks olema! Ja needsamad inimesed mõistavadki kodu tähtsust, rahva olulisust, (pärimus)kultuuri tähtsust, looduse hoidmist, hinge kannatusi, ajaloo talletamise vajadust, hiite pühadust, jüssilikku mõttemaailma jne jne. Ning mõistavad, et tuli on sümbol, valguse võit pimeduse üle, nagu mainis ka Mart Helme. On ju valgus olnud alati oluline, tegelikult ju talvepühadki tähendavad eelkõige valguse võitu pimeduse ehk puhtuse võitu hingesaasta üle. Kui tõrvik nii palju ei tossaks, oleks need mul toaski, siin asendab neid aga küünlavalgus! Muinastuled mere ääres või väiksemgi lõke oma koduaias on ju tegelikkuses hoopis sügavama tähendusega, kui lihtsalt tuli! Seepärast ei lasegi ma seda haiglaslikku maailmavaadet enda ligi! Endiselt jään usaldama inimese headust, hoolivust, ühtehoidmist!
Äärmiselt kurvaks tegi aga meie enda meedia käitumine! Kas tõesti meil endil on ka valdav enamus inimesi sellised, kes ei suuda elementaarset mõista? Valdav sellepärast, et tegelikult ju ükski meediakanal ei huvitunud noorte ettevõtmisest! Või peetakse loomulikuks noorte hängimist ja laaberdamist? Mille vastu sõnades ollakse ja räägitakse väärtustest!? Vaid Delfi oli kohal ja nemadki näitasid ennast sellesama haige mõttemaailma osana, tembeldades asja provokatiivseks. Vabandust pole sealt lootagi! Samamoodi ei toetanud rongkäigul osalemisega oma maa ja rahva õiget meelsust ja tulevikku teised erakonnad, rääkimata nende noortest. Rõivase ja Mikseri jüngritest pole seda muidugi loota, nende jaoks on kodu terve maailm nagu neile oli vist kodu ehk aadress omal ajal ka Nõukogude Liit! Aga IRL, KE, EER? Rääkimata uuest hoolivast jõust - Vabaerakonnast!? Ma ei jäta seda neile kõigile meelde tuletamast ka edaspidi, eriti kui hakatakse hoolivusest, rahvast ja inimesest rääkima! 

Eesti Eest!
Ilusat aasta jätku Teilegi!

Tahtsin selle lühidalt südamelt ära öelda, mida tunnen!

Neeme Sihv


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar