kolmapäev, 29. mai 2019

ABORT MÕELDAMATUKS KURITÖÖKS - Kenno Põltsam



ABORT MÕELDAMATUKS KURITÖÖKS

Uue koalitsioonileppe 7. peatükist leiab punkti: Laiendame nõustamisprogramme teadlikuks pereplaneerimiseks, tervete laste sünniks, emade tervise kaitseks ja abortide arvu vähendamiseks. Mäletavasti läks EKRE RK-valimistele kindla seisukohaga: Seame eesmärgiks vähendada meditsiiniliste põhjendusteta abortide arvu erinevate meetmete abil, s.h lõpetame nende riikliku rahastamise. Tasub meenutada, et EKRE aseesimees Martin Helme on esipoliitikuna aastate jooksul sõna võtnud sündimata elude kaitseks.

Koalitsioonikõneluste ajal aga ilmnes, et EKRE ettepanek lõpetada abordi riiklik rahastamine, ei leidnud tulevaste koalitsioonipartnerite poolt toetust. Kristlike ringkondade jaoks oli säärane "parem pool muna kui tühi koor" pettumuseks, tekkis küsimus millised on rahvuskonservatiivide punased jooned. Kas olnuks parem kui EKRE lahkunuks kõnelustelt ning jätnud lauale variandi, et Eestis tulevad võimule taas progressiivsed jõud, kes teevad enamat kui rahastavad aborti, või kuidas mina hindaks kas EKRE tegi õigesti?

Minu arvates sai teema eestkõneleja Martin Helme poliitilise liidrina hästi hakkama: meil on parlamentaarne süsteem mis soosib enam kui ühe erakonna võimu ning valijad andsin EKREle 19 kohta Riigikogus, mis teeb neist suuruselt kolmanda fraktsiooni. Ma ei hakka kommenteerima kui õige parlamentarism kui valitsemisvorm on, küll aga oskan ütelda et koalitsiooni moodustamisel tuleb teha kompromisse, meeldib see meile või mitte.
Kui Martin olnuks sõjapealikuna sõna otseses mõttes lahinguväljal, olnuks ta säärasele kompromissile minnes muidugi kapitulant.

Kui vaadata fakti, et koalitsioonilepingus sai esmakordselt seatud eesmärk abortide arvu vähendamiseks, kõige kaitsetumad said ühiskonnas kõlapinda ning enam pole see teema mida heas seltskonnas ei räägita - on see arvestades s.h seda et eestlased on suuresti Lääne dekadentsiga kaasa läinud, hea algus. Võiks ju loota, et EKRE on põhjanaelana andnud kätte suuna mis muudaks abordi Eestis mõeldamatuks kuritööks selle sajandi jooksul. Teised kaks koalitsioonipartnerit, Isamaa ja Keskerakond, võiks aga hoolega järgi mõelda, miks nende eestvedamisel jätkab Eesti Vabariigi valitsus abordi rahastamist läbi Eesti Haigekassa.

Kenno Põltsam

1 kommentaar:

  1. Jumal näeb ja mõistab,kui oluline on see eelnev Arm,et me Rahvas taipama hakkaks,millise kuriteoga me oleme harjuma hakanud...Jube..Valetame,varastame ja tapame...Hästi,te ütlete ,et mina ei tee,valitsus teeb,kuid kas Te julgete öelda omadele,et nad on eemaldunud Elu põhilistest väärtustest ja enam ei kanna Armastuse ja Tõe kooslust endas= Kas Te olete me noortele eeskujuks? Kas Te teate,et me päri Tulevikku,kui me ei paranda oma meel.

    VastaKustuta