laupäev, 4. mai 2019

KLIIMA JAHUTAJAD - Leevi Kirsimäe


Foto: Neeme Sihv




KLIIMA JAHUTAJAD.

Ärkan hommikul ja aknast vaatab vastu imeline sinitaevas, ilma ühegi pilveribata, väljun siis tagauksest ja näen, et taevas ei olegi enam (?) sinine, vaid hall ja päike paistab justkui läbi sudu. Külm on ka..Temeratuur on 0 kraadi.
SUDU. Meenub ammu aeguseid, vist oli see veel nõuka aeg, kus taevas oli kaetud suduga ja meedia valgustas selle ülimat ohtlikkust. Meenub, et see oli tööstusreostus ja KOHE asuti SEDA ka vähendama, näiteks Lääne -Eurooopas, kus suleti mitmeid kivisöel baseeruvaid elektrijaamu ja tööstusettevõtteid.. Kõige hullem oli olukord Hiinas, kus inimesed olid sunnitud kandma isegi maske, et mitte mürgiseid aure sisse hingata. Varsti aga õnnestus MEIL seda sudu vähendada ja inimeste elu läks õnnelikumaks.
OSOONIAUK. Umbes samal ajal oli juttu ka n.n. osooniaugust, mis asus atmosfääris, väidetavalt kusagil maa pöhjapooluse kohal. Siis oli see atmosfääri reostamise tagajärg.
Täna on teised jutud ja globaalsed mured, mida nimetatakse kliima soojenemiseks. Juba streigivad kooliõpilased ja isegi väikesed lapsed- kliima soojenemise vastu. Samas on olemas ka keegi eesti teadlane, kes nimetab seda kliima soojenemise juttu naeruväärseks pettuseks. Selle eesti teadlase nimi on Anto Raukas.
MINU mureks on aga mesilased, kes lendavad tavaliselt õietolmu korjele, kui õitseb lepp ja sarapuu. Mõlemad õitsevad täie hooga, aga mesilane pole veel isegi puhastuslendu teinud, sest on külm, temperatuur on olnud pidevalt nii 0 kraadi ümber, aga mesilane vajab vähemalt 10 kraadi, et nina välja pista. Lumele kukkunud mesilane tavaliselt jahtub maha ja sureb. Lund enam ei ole, peaaegu aga mesilane ei lenda ikka veel. Kuigi oleks aeg. Meenub eelmine kevad sama mustriga ja murega. Veel meenub, et lindudel oli selllise külma kevadega raske pesitseda. Nägin ise, kui pesast „valel“ ajal välja vupsanud linnupojad külma ja vihmase ilmaga hukkusid, jahtusid lihtsalt maha.

KLIIMA JAHUTAMINE !

KES TEAB, kas see jahutus JUBA KÄIB, või alles ALGAB..Meie RR on viimaseil päevil rääkinud mingist kriisiolukorrast, mis võib tulla ja õpetanud, kuidas selle kriisiga toime tulla. Mis kriis? Kuidas suudetakse kriisi ette näha ja samas sellest ei räägita. Imelik
Samas eile tuli mulle meil, ma ei tea, äkki kõigile eestlastele. See oli hoiatus OHU OLUKORRAST !!! Ei tea kas hakkab sõda tulema või ??? Imelik. Siseministeerium teatab muuseas, et Eesti on turvaline koht, aga samas võib ette tulla pikki kriise.Eestlasel olevat suurim tõenäosus leida ennast ilma põhjustatud kriisist.

LUGU BALLOONIST. Juhtusin lugema internetist, Facebookist, aga võimalik, et ka Uudistest, sest seda meili oli mitmes variandis, aga üks tuli otsesest allikast, mida tahaksin siin jagada.
FORBES, 5. DETSEMBER 2018, 19.03. 2019 EESTI INTERNETIS.
HARVARDI TEADLASED ALUSTAVAD PÄIKESE BLOKEERIMIST.
Info jagaja on Trevor Nace, Kaasaja teadus.

Info ise: Grupp Harvardi teadlasi alustavad tööd, Bill Gatesi osalusega ja tema enda loodud fondi abil kulutatakse 3 miljardit dollarit, et testida mudelit kliima jahutamiseks, mis peaks aset leidma 2019 a. kevadel.
On öeldud, et kunstlikult peegeldava päikese mõiste on olnud käibel ammu, kuid meid ees ootav on esimene tõeline katse kontrollida Maa temperatuuri päikeseenergia abil.

( Samas on ka kunstlikult peegeldava päikese eelharjutuste regemine ehk taeva süstimine lennukitelt olnud meil pea igapäevane tegevus, kusjuures algul tehti seda vääveloksiidiga, siis aga suurima odavuse tõttu alumiiniumoksiidiga. Minu märkus. )
Lisaksin siia veel muud infot juurde, et on olemas selline programm, mida nimetatakse HAARP ja see on HIGH FREQUENCY ACTIVE AURORAL RESEARCH PROGRAM- Kõrgsagedusliku Päikese Aktiivsuse Uuringu Programm, mis on SDI ehk Strategic Defense Initiative -Strateegilise Kaitse Algatuse üksharu. „Star Wars“-st

Sõjalisest vaatest on HAARP atmosfääris töötav ja põllumajanduslikke ja ökoloogilisi süsteeme destabiliseeriv ülemaailmne massihävitusrelv. „Ilma manipulatsioonid“, mis on nii ründe, kui kaitse kui (kliima manipulatsioonid) hoiatuse eesmärk. Omab võimet tekitada maal sademeid, udu, torme, või muuta kosmose ilma....kunstliku ilma tekitamine, need on kõik osa (sõjalisest) integreeritud komplektist.

Pikin siia juurde viimasel ajal kliima soojenemise mõiste pehmest muutumisest kliima neutaalsuseks. KASUTATAKSE taastuvenergia pähe puidu põletamist fossiilse kütuse asemel, kuna fossiili toss olevat mürgine ja paha, aga puidu toss olevat loodusele väga neutraalne ja et siis tuleb meie metsa kui taastuvenergiat jätkuvalt üha rohkem ja rohkem kasutada.
AGA kui minna edasi kliima jahutamise teemaga, siis veel tilluke kõrvalpõige ILUSA NIMEGA HAARP-i juurde. HAARP asub Alaskal, Gokono lähistel ja loodi 1992 a.
1992 . leidis aset ÜRO Peaassamblee Rahvusvaheline kliima mutuste konverents.
1997a. Kinnitati see uuesti. Sellest ajast alates on DEBATT ILMA MUUTMISE ÜLE SÕJALISTEL EESMÄRKIDEL, TABUTEEMAKS...

SÕJAANALÜÜTIKUD ON TUMMAD, METEOROLOOGID KA JA KESKKONNAKAITSJAD ON KESKENDUNUD KYOTO PROTOKOLLIL PÕHINEVAILE KASVUHOONEGAASIDE HEITKOGUSTELE.
Kuna ma ei ole teadlane, siis saan siin rääkida vaid seda, mis ma olen lgenud allikatest, kust jookseb välja teave, et Haarp püüab soojust ja suurendab seega globalset soojenemist.
Teemaga harmoonias meenub mulle ka 18. 03. Vikerraadio Ökoskoop, kus Krista Taim Intervjueeris üht Cambridge (?) ülikooli naisprofessorit, kes rääkis ka kliima soojenemisest, bioenergiale üleminekust ja puidutossu neutaalsuset ja veel lisas, et praegu juba tegeletakse ka CO2 püüdmisega ja maa alla ladustamisega, kus CO2 väga hästi säilib, kui torudel punn ees on.. Näiteks Royal Dutch Shell on ehitanud koos Kanada ja Austraalia valitsustega (?) suuri CO2 sidumise taristuid. Ta ei unustanud ka lisamast, et inimesed peavad harjuma uue olukorraga, kus toimub kliima muutumine. Ta ütles ka, et Poolas ÜRO kongressil arutati kliimateemat ja Maailmapank olevat teinud ettepaneku ka CO2 maksustamiseks.

INFO:. Praegu käivitamisel olev projekt nimega STRATOSPHERIC ONTROLLED PERTURBATION EXPERIMENT - SCOPEX- kulutab , nagu juba öeldud, 3 miljardit dollarit, et TESTIDA OMA MUDELIT, KÄIVITADES JUHITAVA HIIGELBALLOONI USA-s 20 KM kõrgusele STRATOSFÄÄRI, vabastades seal kaltsiumkarbonaadi nano (tiny) osakesed. Osakeste väljapritsumisel moodustuvat ümber maa midagi loori või mähise taolist, imiteerides suure vulkaanipurske mõju.. Katse põhjus ongi suurte vulkaanipursete mõju uurimine planeedi temperatuurile.

1991.a. toimus Filipiinidel Pinatubo mägedes tugev vulkaanipurse, vabastades stratosfääri 20 miljardit tonni vääveldioksiidi, see mähkis Maa pilve sisse, mis jahutas Maad 0,5 kraadi juures umbes 1,5 aastat.
(Ma ise olen arvanud juba vahepeal, et on nali see uudis, aga kuidas seletada siseministeeriumi mingit kriisi hoiatust, mis võib seotud olla ilmaga ???)

Siin avaldatav Otseallikas ise tegeleb ka ise eesmärgiga maa soojenemist vähendada. Hiljutisel ÜRO kliimakonverentsil arutati, milline meetodid on parim kasvuhoonegaaside vähendamiseks, kas teha seda maale jõudva päikesevalguse vähendamise teel, kuna kunstlik pilvkate peegeldab päikesekiired kosmosesse tagasi ja maale need ei jõua või siis atmosfäärist CO2 imemise teel, veel ka kaasuv taastuvenergia tuule, päikese ja biomassi põletamise teel, kus lõpetatakse fossiilsete kütuste kasutamine.
Nüüd kavatseb Harvardi Uurimiskeskus läbi viia kontrollitud (?) eksperimendi- pihustada kaltsiumkarbonaati atmosfääri. Geoinfotehnika arvutimudelid prognoosivad, et on õige aeg selliseks katsetuseks.
Siis öeldakse veel, et kuigi võimalikke negatiivseid mõjusid 100% ei ole veel avaldatud/ avastatud, on see atraktiivne lahendus, kui Maa temperatuuri saab juhtida tema stratosfääri nano-osakesi (tiny) pihustades.

G20 liikmete hiljutine kohustus (USA oli vastu) Pariisi lepinguga aitab vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid.
Meetod, mis blokeerib päikesevalguse, on teadusringkondades vastuoluliste arvamustega. Tagajärjed pole üheselt mõistetavad. Üleilmse temperatuuri vähenemine on arusaadav, aga siiski selle meetodi mõju sademetele, osoonile ja taimede saagikusele on küsitav.

Hiljutine valitsustevahelise kliimamuutuste rühma -IPCC- aruanne näitas, et see peatselt kavatsetav meetod on atraktiivne, kui võrrelda seda fossiilkütuste kasutamise lõpetamisega või CO2 üleilmse sidumisegavõi või veel millegagi.
Selle meetodi odavus ja tõhusus tasakaalustab võimalikud ohud põllumajandusele, ilmastikule ja põudadele.
Lõppeks olevatki ainus võimalus riskide täielikumaks nägemiseks reaalsete eksperimentide tegemine, nagu Harwardi meeskond seda alustab. Trevor Nance.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar