esmaspäev, 13. aprill 2015

LAAGER KASTNAS - Marko Kannimäe

Laager Kastnas
            Osalesime Antsla Gümanaasiumi 5 klassidega projektis „Tere, Kevad. Eelmise aasta kevadel läks meil projektis „Tere, Kevad!“ väga hästi. Projektis tuli lahendada viktoriiniküsimusi, joonistada kevadekuulutajaid, pildistada kevade märke ja kirjutada haikusid. Meie klassi võistkonnal õnnestus seekord tulla võitjate hulka ja võitjad kutsuti Lääne – Eestisse laagrisse. Mina käisin laagris koos oma sõbra Kevini ja õpetaja Ülle Anieriga.


            See laager toimus Kastnas. See laager nägi siis välja selline, et kui me kohale jõudsime, siis paigutati meid tubadesse. Suuremas majas, kus oli ka söömiskoht, olid juba toad täis ja siis viidi meid teise kohta, mis oli hea selle poolest, et seal oli pesuruum. Me olime koos Rakvere kooli poistega ja nende õpetajaga. Kui olime tubadesse jaotatud, siis tuli söömine, tehti võitlusmänge ja ennast tutvustavaid mänge. Õhtu oli veel grillimine, kus pidid kõik ennast koolide kaupa tutvustama, kuna me pidime seal ju oma kooli esindama. Esimesel ööl magasin mina ja Rakvere poisid kõige rohkem 4 tundi, sest Rakvere poisid läksid hommikul kell 5 jalgpalli mängima. Kell seitse pidid kõik üleval olema, sest siis anti linnupetet ja tuli linnulaulu õppimise tund. Val Rajasaare juhendamisel saime teada paljudest lindudest ja kuna ta oli paljud laulud ka luuletusteks teinud, siis oli huvitav kuulata. Arvan, et talvikese ja karmiinleevikese tunnen ma nüüd küll ära. Peale linnutundi saime süüa. Laupäev oli kõige tihedam päev, sest seal olid tunnid: linnutund, putukatund, taimetund ja meretund. Hästi põnev tund oli meretund, püüdsime Läänemerest väikseid selgrootuid. Tund lõppes ujumisega. Laupäev oli ainuke täispikk päev. Õhtu lõppes hülgeuurija Mart Jüssi loenguga. Arvasime, et loeng on igav ja kuna me olime vähe maganud, siis kartsime, et ei suuda üleval olla, aga see mees rääkis nii põnevalt, et meil oli väga huvitav teda kuulata ja ta filme ning pilte hüljestest vaadata. Pühapäeva hommik oli samasugune nagu laupäeva hommik, kuid pühapäeval tuli võistelda teadmistes.


            Sattusime võistkonda Tartu kooli tüdrukutega ja meil õnnestus saada viktoriinis I koht. Kui koju hakkasime sõitma, siis kuni Pärnuni oli buss täis, aga siis edasi sõitsime samas kollektiivis, mis tulleski, kuid teadmisi oli palju rohkem ja hea tunne oli. 
            Sel aastal osalevad taas meie kooli õpilased selles projektis. Hoiame nendele Antsla õpilastele pöialt, kes projektis osalevad.

Marko Kannimäe

6a klass




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar