pühapäev, 24. jaanuar 2021

ÜKS TÄHELEPANEK UUE VALITSUSEGA SEOSES. - Kajar Lember.

 

 
ÜKS TÄHELEPANEK UUE VALITSUSEGA SEOSES. 

Kajar Lember.
 
 
Uus valitsus hakkab paika saama ja suures pildis päris palju üllatusi ja see on tore. Minu tagasihoidlikul hinnangul joostakse paari ministriga selgelt nö valdkonna liidri taseme lati alt läbi ja kahjuks ongi kannatajateks vastavates valdkondades tegutsejad, kuid siiski siiralt jōudu!
 
Eks nende tegevusi ja hakkamasaamist näitab tulevik aga tahan siiralt tunnustada tulevast peaministrit ühe lause eest, millega ta nö kaitses tulevast rahandusministrit:
"Kui kahtluse ülesviskamine tähendab automaatselt süüd, siis see ei ole õigusriik," rõhutas Kallas.
Absoluutselt! Ma ei ole seda väga kuulnud varem ühegi pollitiku suust, sest kōigil tuleb kohe värin hinge, kui sellistel teemadel vaja suu lahti teha! 
 
Ja see peaks kehtima kōikide inimeste kohta, sest üldjuhul on tegu inimestega, keda mōne teise (inimese!) poolt kahtlustatakse vōi ka süüdistatakse. Ja vahet pole, kas näiteks poliitiku puhul, on see inimene parasjagu opositsioonis või koalitsioonis - see loogika peaks ikka kehtima! Kuigi poliitikas näeme tihti vastasele näpuga näitamist ja nö omade kaitsmist, kuid süütuse presumptsioon peab kehtima kõigile! Sellele selgelt lisandub ka loomulikult eetiline pool aga eelkōige räägin siin siiski juurast.
Ma pole küll liiga lootusrikas, aga siiski väga tahaks loota, et vaatamata suurele erutusele hetkel korruptsiooni teemadel, julgetakse siiski luubi alla võtta ka mōned kontrollimatud ja justkui puutumatud asutused. Sest reaalsete kaasuste näitel oleks ammu aeg mõnedeks küsimusteks. Selgelt on seal teemasid avaliku huvi, süütuse presumptsiooni, igaks juhuks jälitamise ning totaalselt ebaproportsionaalsete menetlustega - on pandud ikka vahel korralikult üle võlli ning lisaks inimeste hävitamisele raisatakse ikka ka roppu moodi maksumaksja raha, et oma eksimatust tōestada - ja keegi ei vastuta! Usun, et juristiharidusega valitsusjuht võiks rõhku pöörata ka sellistele keerulistele teemadele, millega siiani keegi tegeleda pole tahtnud. Sest tegelikkuses on see palju laiem ning sisulisem teema, kui mõned avalikkuses lendavad ja välja paistvad protsessid. 
 
*********************
 
Autori loal tema FB ajajoonelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar